Reläskyddstekniker

Vill du vara med och bidra till energiomställningen och jobba för att möta framtidens behov i energibranschen? Energiservice söker nu två stycken Reläskyddstekniker för anställning i Skellefteå - välkommen med din ansökan!

Tjänsten

I rollen som Reläskyddstekniker ansvarar du för att avtalade uppdrag och uppgifter håller en hög kvalitet. Du kommer att arbeta med provning och konfigurering av reläskydd. Utöver detta kommer du även att utföra beräkningar av skyddsinställningar, felsökning samt störningsutredningar.

För att bibehålla en hög tillgänglighet i elnätet är det för oss viktigt att du även arbetar med förbyggande underhåll och säkerställer att policys och rutiner följs.

Som Reläskyddstekniker kommer du dagligen att samarbeta med våra el-montörer likväl som våra beställare. I din roll rapporterar du till gruppchef.

Energiservice ägs av Skellefteå Kraft och vår huvudsakliga verksamhet finns i Västerbotten och Norrbotten, med huvudkontoret stationerat i Skellefteå. Som Reläskyddstekniker blir du en del av gruppen Konstruktion som tillhör Energiservice avdelning Projekt och konstruktion. Gruppen består av 1 gruppchef och 7 konstruktörer, 2 programmerare och 2 reläprovare och är ett sammansvetsat gäng som trivs med varandra.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100 %. Arbetet är till stor del förlagt ute i fält, men även på vårt kontor i Skellefteå. Vissa resor med övernattning kan förkomma. Tillträde sker 1 september eller enligt överrenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Intresserad? 

Som person har du ett starkt säkerhetstänk, är engagerad, social, noggrann och gillar att arbeta i team. Du visar intresse för utveckling, är nyfiken och vill hela tiden utöka dina kunskaper. Utöver detta värdesätter vi ett starkt personligt engagemang, ansvarstagande och driv.

Krav

  • Gymnasieutbildning med inriktning mot el/elteknik

  • Relevant erfarenhet inom yrkesområdet

  • God kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

  • B-körkort

Meriterande 

  • Högskoleingenjörsutbildning med inriktning elkraft

  • Arbetslivserfarenhet inom elkraft

  • Kunskap i att använda nödvändig utrustning för reläprovning så som provapparat med provprogram och mätinstrument

Vilka är vi då?

Energiservice Skellefteå är en heltäckande leverantör till företag av underhållstjänster, såsom elektriskt och mekaniskt underhåll samt service på anläggningar inom vind, vatten, värme, industri samt el- och fibernät. Vi är ett helägt dotterbolag i Skellefteå Kraft-koncernen – en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent förnybar.

Om rekryteringen

Energiservice Skellefteå arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
 
Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?

Kjell Engman, gruppchef, 0910-71 66 21
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40                               

Lämna ansökan här

Sista dag för ansökan är 14 juni.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.