Anders Järvelä har tillträtt som tillförordnad vd för Energiservice under tiden som rekryteringen av Olov Bomans ersättare pågår. Sedan 2015 sitter Anders i styrelsen för Energiservice och ser fram emot att få ta en mer aktiv roll i företagets verksamhet.

Anders är Skellefteåbo sedan millennieskiftet och har arbetat inom energibranschen så länge han kan minnas.

- Jag har jobbat med alltifrån att rulla ut bredbandsnätet här i Skellefteå i början på 2000-talet till att ansvara för Skellefteå Krafts elproduktion och elförsäljning. Idag sitter jag i flera av koncernens bolagsstyrelser, bland annat som ordförande för Energiservice, säger Anders Järvelä, tillförordnad vd på Energiservice.

Anders kommer senast från att ha arbetat inom staben på Skellefteå Kraft med bland annat omvärld och strategi samt bolagsförvaltning. Nu ser han fram emot att få gästspela i den operativa verksamheten igen.

- Det ska bli jättekul att få vara med där det händer igen! Det är pulsen här som lockar mig mest. Skellefteå är under omvandling och vi har stora utmaningar att lösa tillsammans framöver när elnäten ska byggas ut, vattenkraften utvecklas och ny serviceverksamhet för laddinfrastruktur för alla elbilar ska ta form. Vi på Energiservice är en viktig spelare för att det ska kunna bli verklighet. Det gör att det här uppdraget känns extra kul, fortsätter Anders.

Ambitionen är att rekryteringsprocessen ska gå så fort som möjligt. Med intervjuer, uppsägningstider och säkerhetskontroller är Anders gissning att den nya vd:n är på plats senast till årsskiftet. Tills dess håller han ställningarna.

- Fokus för mig under den här tiden blir att säkerställa att vi fortsätter med den fina resa som Energiservice befinner sig på. Jag kommer att verka för att stärka våra relationer till koncernen och fortsätta med det viktiga kulturarbete som Olov sjösatte kring säkerhet. Att vi kommer hem från jobbet utan att skadas är jätteviktigt och ligger mig varmt om hjärtat, avslutar Anders.

Anders tillträdde tjänsten som tillförordnad vd den 24 februari 2021.